Projects

Collection by ArchDaily • Last updated 2 hours ago

17.98k 
Pins
 • 
1.42m 
Followers
ArchDaily
An ephemeral museum located in the Square contiguous to the Reina Sofia National Museum, totally prefabricated in plastic for two weeks, assembled on-site in just 2 days and 100% recycled 10 days after its inauguration.

The Plastic Museum / delavegacanolasso

An ephemeral museum located in the Square contiguous to the Reina Sofia National Museum, totally prefabricated in plastic for two weeks, assembled on-site in just 2 days and 100% recycled 10 days after its inauguration.

Fifty business apartments and six offices were constructed in a new building on an empty lot in Vienna. The first phase focused on supporting work for the necessary rededication.

Gudrunstraße Apartments / BFA x KLK

Fifty business apartments and six offices were constructed in a new building on an empty lot in Vienna. The first phase focused on supporting work for the necessary rededication.

The commission is framed within the Programa de Crédito Argentino del Bicentenario (PRO.CRE.AR) housing credit program, for those families who do not have their own plot of land and are willing to have the family's only residence. The project is located in Granadero Baigorria town, province of Santa Fe, Argentina. It sits on state land which used to belong to the National Railway System. It is an urban development of 3.3 hectares (81.5448 acres of land), bounded by the railway on one

Baigorria Residential Building / BBOA - Balparda Brunel Oficina de Arquitectura

The commission is framed within the Programa de Crédito Argentino del Bicentenario (PRO.CRE.AR) housing credit program, for those families who do not have their own plot of land and are willing to have the family's only residence. The project is located in Granadero Baigorria town, province of Santa Fe, Argentina. It sits on state land which used to belong to the National Railway System. It is an urban development of 3.3 hectares (81.5448 acres of land), bounded by the railway on one

Sited on a flat pad near the end of the street, the two-story, 13,000-sq-ft Bronze House replaces a dated single-family home. To preserve existing views, the neighborhood follows strict neighborhood restrictions that limit any new construction to no more than one story out of grade.

A Bronze House on Nightingale / SPF: architects

Sited on a flat pad near the end of the street, the two-story, 13,000-sq-ft Bronze House replaces a dated single-family home. To preserve existing views, the neighborhood follows strict neighborhood restrictions that limit any new construction to no more than one story out of grade.

Ceremonial ramp deepen transition between spiritual park and sunken crematorium - Our fear and discomfort with death have left crematoriums with segregated, cold and depressing spaces in urban context so far. To change such underperforming hindu crematorium into a vital place at Amalsad town in India, d6thD design studio had been commissioned by a private trust. Architect came up with the idea to create a place not limited to fulfil the cremation rituals but to make much needed valuable…

Udan Crematorium / d6thD design studio

Ceremonial ramp deepen transition between spiritual park and sunken crematorium - Our fear and discomfort with death have left crematoriums with segregated, cold and depressing spaces in urban context so far. To change such underperforming hindu crematorium into a vital place at Amalsad town in India, d6thD design studio had been commissioned by a private trust. Architect came up with the idea to create a place not limited to fulfil the cremation rituals but to make much needed valuable…

“Nurse Dormitory Chulalongkorn Memorial Hospital” (The new dormitory) or the royal name from Her Royal Highness Princess Maha Chakri Sirindhorn, “NAWARACHUPATUM”, is a dormitory for nurses at Chulalongkorn Hospital, The Thai Red Cross Society. The building has 26 floors with 523 rooms. Most of the room suitable for 2 people with various facilities such as living area, library, canteen, washing room, and multipurpose room.

Nurse Dormitory Chulalongkorn Memorial Hospital / Plan Architect

“Nurse Dormitory Chulalongkorn Memorial Hospital” (The new dormitory) or the royal name from Her Royal Highness Princess Maha Chakri Sirindhorn, “NAWARACHUPATUM”, is a dormitory for nurses at Chulalongkorn Hospital, The Thai Red Cross Society. The building has 26 floors with 523 rooms. Most of the room suitable for 2 people with various facilities such as living area, library, canteen, washing room, and multipurpose room.

Background. Periscope toilet scattered around the Ginkgo swan lake were committed to building a new city to experience future life with harmonious coexistence of ecology and nature, wisdom and technology, integration of art and humanity

Periscope Toilet / Hexia Architects

Background. Periscope toilet scattered around the Ginkgo swan lake were committed to building a new city to experience future life with harmonious coexistence of ecology and nature, wisdom and technology, integration of art and humanity

The house is a glazed pavilion siting in the dunescape above a coastal golf links. The two planes of roof and main floor are joined by three timber clad conic forms that house fireplace, bathrooms and kitchen. A partial lower floor is reached by lift and houses guest suite, garage, storage and plant room.

Fielding House / Cheshire Architects

The house is a glazed pavilion siting in the dunescape above a coastal golf links. The two planes of roof and main floor are joined by three timber clad conic forms that house fireplace, bathrooms and kitchen. A partial lower floor is reached by lift and houses guest suite, garage, storage and plant room.

The house is located in a plot with a steep ascendant incline, with views and good natural lighting in the higher area.

Sant Antoni de Vilamajor House / ARQUITECTURA-G

The house is located in a plot with a steep ascendant incline, with views and good natural lighting in the higher area.

Tasked with crafting versatile spaces suitable for relaxation, entertaining, and hosting intimate dining and arts evenings, DGN Studio have transformed a dark Victorian semi-detached terrace into a serene, brutalist-inspired home in East London.

Concrete Plinth House / DGN studio

Tasked with crafting versatile spaces suitable for relaxation, entertaining, and hosting intimate dining and arts evenings, DGN Studio have transformed a dark Victorian semi-detached terrace into a serene, brutalist-inspired home in East London.

In 2016 JASPER ARCHITECTS won the competition organized by SIGNA, Austria’s largest privately-owned real estate company, for an overall redesign of the former "Centrum Warenhaus" shopping mall of the GDR, built in 1979. The competition task was to present a concept to turn this massive squared building block of 80m x 80m into usable office space for the digital era.

UP! Berlin / JASPER ARCHITECTS

In 2016 JASPER ARCHITECTS won the competition organized by SIGNA, Austria’s largest privately-owned real estate company, for an overall redesign of the former "Centrum Warenhaus" shopping mall of the GDR, built in 1979. The competition task was to present a concept to turn this massive squared building block of 80m x 80m into usable office space for the digital era.

The project is located on approximately 10 hectares of urban land south of the city of Macas. Its owners use this space as a distraction from the fast-paced life in the center of the city, as well as for fish and livestock farming.

El Tanque Leisure Area / Urdiales Estudio de Arquitectura

The project is located on approximately 10 hectares of urban land south of the city of Macas. Its owners use this space as a distraction from the fast-paced life in the center of the city, as well as for fish and livestock farming.

Text by Jean Nouvel.

Henderson Cifi Tiandi / Ateliers Jean Nouvel

Text by Jean Nouvel.

Tech-powered design company Bryden Wood has completed a new hospital for Circle Health Group which combines form and function to boost clinical outcomes. The hospital is built on the site of the former BBC Pebble Mill Studios in Edgbaston’s Health Quarter.

Circle Birmingham / Bryden Wood

Tech-powered design company Bryden Wood has completed a new hospital for Circle Health Group which combines form and function to boost clinical outcomes. The hospital is built on the site of the former BBC Pebble Mill Studios in Edgbaston’s Health Quarter.

Renowned for their design prowess across India, Chromed Design Studio has emerged triumphant in the creation of their latest educational project - The Manaskriti School. The school is located in Faridabad and is a metal shell smartly adapted & converted into a school building. With one eye focused on details and the other on utilitarianism, Ar. Abhigyan Neogi believes that a school design should radically rethink both traditional classroom learning as well as the physical arrangement of the

Manaskriti School / Chromed Design Studio

Renowned for their design prowess across India, Chromed Design Studio has emerged triumphant in the creation of their latest educational project - The Manaskriti School. The school is located in Faridabad and is a metal shell smartly adapted & converted into a school building. With one eye focused on details and the other on utilitarianism, Ar. Abhigyan Neogi believes that a school design should radically rethink both traditional classroom learning as well as the physical arrangement of the

Trau Quy house is a bespoke design for a middle-aged family with a simple, nostalgic and introverted lifestyle. The house characterised itself by thorough moderation of details as a celebration of space orientation.

Trau Quy House / TOOB STUDIO

Trau Quy house is a bespoke design for a middle-aged family with a simple, nostalgic and introverted lifestyle. The house characterised itself by thorough moderation of details as a celebration of space orientation.